Krásný dobrý den, vážení čtenáři. Začal nám další týden, s ním přišlo i další krásné počasí, a já doufám, že to nebudou poslední teplé dny. Nevím, jak vám, ale mně ten víkend utekl tak rychle, že vlastně nevím, že nějaký byl.
Minulý týden jsem byla pozvána na křest kuchařky The Green Kitchen. David Frenkiel a Luis Vindahl jsou průkopníky moderní vegetariánské kuchyně. Kniha vyšla ve Velké Británii v roce 2013 a tento rok vychází v českém jazyce, díky uznávané food blogerce Markétě Pavleje, alias Kitchenette. Kuchařka je báječná a každý si v ní najde zajímavý recept, který si rád vyzkouší, ať už jste vegetariáni, nebo nejste. A když se podíváte přímo na e-shop kitchenette, určitě neodejdete s prázdnou. Já jsem na něm trávila celé sobotní odpoledne vybíráním a nákupy.
O víkendu jsem navštívila Dyzajn market, kde jsem ochutnala Lunar nanuky, o kterých vám brzy napíšeme více. A abyste věděli, o čem budeme psát, nechám vás lehce nakouknout pod pokličku. Lunar nanuky jsou ručně vyráběné. Prodávají se v několika příchutích i různých tvarech. A ano – mají i sorbety. V článku vám prozradíme, jak to všechno začalo a na co se ještě můžeme těšit. Zatím jsem ochutnala nanuk Duhovka, jenž je bezlepkový a bezlaktózový. Co do příchutí je Duhovka směs mango, jahoda a černý rybíz.
Víkend jsem zakončila báječně, zašla jsem si na jógu a následně na krásný koncert. Byla jsem si poslechnout swingový big band Original Vintage Orchestra, založený a vedený Petrem Kroutilem, swingovou špičkou v České republice. Už teď se těším na jejich další koncert v Praze, jenž bude zároveň posledním koncertem tohoto roku, a to v termínu 4. listopadu v klubu Lávka. Lístky jsou už teď v prodeji, a dlouho neotálejte, dokud ještě jsou.
Mějte dny plné úspěchů.
Simona Parvusová