Uchovávání a přenášení potravin dnes již není žádná věda, nicméně je potřeba k tomu mít adekvátní vybavení. Velmi se v tomto ohledu osvědčily plastové dózy a boxy, jež mají celou řadu výborných vlastností.
Ideální pro svačinu
Dříve si lidé nosili do práce či školy svačiny primárně v papírových pytlících, případně zabalené v ubrouscích. Toto řešení však nebylo příliš praktické. Skrze pytlíky a ubrousky se totiž často propily šťávy z pokrmu a ušpinily své okolí. Navíc se pokaždé musel použít nový pytlík či ubrousek, což není zrovna ekologické.
Standardní plastová dóza je v tomto směru daleko lepší. Skrze její stěnu totiž žádný tuk ani šťávy z ovoce či zeleniny neprojdou. Navíc se přes plast nedostanou ani pachy, což ocení každý, kdo někdy na svačinu zapomněl a nechal ji delší dobu uzrávat v tašce nebo šuplíku.
Skvělé rovněž je, že plastové dózy je reálné používat dlouhodobě. Rozhodně nejde o jednorázový produkt, jenž je nezbytné po použití vyhodit. Naopak, dózy z plastu mohou svým majitelům dobře sloužit po dlouhá léta.
Vhodné do lednice i spižírny
Plast je vysoce odolný materiál. Je možné s ním dělat psí kusy a stále si dokáže udržet svůj tvar. Zvládne dokonce odolat i velmi nízkým teplotám. Z toho důvodu se plastové dózy dají použít k uložení potravin do mrazáku či lednice.
Plastový box s víkem se pochopitelně dá využít i v běžných klimatických podmínkách, třeba ve spižírně či kuchyňské lince. Do takovéhoto boxu se dá uložit ledacos. Je vhodný k uskladnění masa, zeleniny, ovoce, koření či všech druhů mouky.
Snadná udržitelnost
Dalším velkým kladem plastových boxů je i jejich jednoduché čištění. Umělá hmota se dá snadno vyčistit pomocí trochy vody doplněné saponátem.
Vadit by jí nemělo ani případné silné drhnutí. Umělá hmota, z níž se boxy standardně vyrábí, je totiž vysoce odolná vůči mechanickému poškození. Kdo není fanouškem ručního čištění, může box vložit do myčky.
Zdroj foto: Odkulinare.cz