Soutěžte s námi o 4 balíčky medicinálních hub. V každém balíčku najdete balení 1x Agaricus sušený a 1x Reishi. Odpovězte správně na naši otázku a vyhra může být vaše...
Soutěžní otázka:
Která medicinální houba pochází ze Sibiře a roste na břízách, ze kterých vysává kyselinu betulinovou?
Odpověď:
a) Cordyceps
b) Chaga
c) Reishi
Nápověda naleznete na www.mycomedica.cz
Pošlete nám správnou odpověď, své jméno, adresu a telefon na e-mail: soutez@menhouse.cz. Do předmětu zprávy napište: LUXURYHOUSE - MycoMedica. Ze všech došlých emailů vyhrává správná odpověď: 50, 150, 200 a 350, tyto emaily od nás obdrží výhru.
Soutěž trvá od 6.6.- 12.6.2016
Medicinální houby Reishi a Agaricus:
Reishi (lesklokorka lesklá) má domovinu v Asii, kde je nazývána též „božská houba nesmrtelnosti“. Je pevnou součástí tradiční čínské medicíny, která ji využívá více než 4000 let. Reishi je zmiňována i v základním díle čínské medicíny, ve Vnitřním kánonu Žlutého císaře. Byla tehdy natolik vzácná, že byla určena jen pro císaře a jeho rodinu. A nebyla využívána jen v čínské medicíně, ale také jako mocný talisman pro štěstí a ochranu před vším zlým. Mniši v taoistických klášterech užívali Reishi před meditací, pro její schopnost uklidňovat duši Shen. Pro její schopnost regenerovat funkce organsimu a aktivizovat ho ji užívají ruští kosmonauti či šerpové ve vysokých nadmořských výškách Himalájí.
Reishi obsahuje mnoho bioaktivních látek, které ji dělají naprosto jedinečnou. V Reishi můžeme najít krom vitamínů, minerálů i velké množství polysacharidů beta glukanů, ganoderanů, ale také steroidů, triterpenů, aj.
Agaricus (žampión mandlový) byl pro „západní“ společnost nalezen v Piedele, což je malá vesnice v horách regionu Sao Paulo v Brazílii. Tamní obyvatelé byli překvapivě dlouhověcí a i ve vysokém věku zdraví. Tito lidé totiž velmi často jedli Agaricus − „houbu od Boha“. O Agaricus a souvislosti mezi stavem domorodců a její konzumací se začal více zajímat v 60. letech Dr. Furumoto, který Agaricus odeslal na zkoumání do Japonska. Agaricus v sušené podobě se používá hlavně pro gastronomické účely.