Vyváženost stravy je nejlepším předpokladem k harmonii těla a pevnému zdraví. Jak na to poradí kuchařka Olivie Dupin Bez lepku a chutně!, plná voňavých receptů a užitečných tipů nejen pro ty, co drží bezlepkovou dietu. Nejenže inspiruje a chutná, ale pomůže i s nadbytečnými kilogramy. A nabídne také rady, jakými jídly přirozeně posílit svůj imunitní systém.
Knihu vydává v češtině nakladatelství Synergie Publishing, které po vitariánské kuchařce Živá kuchyně cesta ke zdraví přichází s další publikací o nových trendech ve zdravém stravování.
Ať již patříte k narůstající skupině celiaků, kteří by lepek neměli jíst vůbec, máte podezření na alergii na pšenici nebo jen chcete vyzkoušet lehčí a zdravější jídelníček, vězte, že bezlepkový životní styl nemusí být ani stresující, ani nákladný. Kniha radí, jakými jídly můžete jednoduše a efektivně obohatit svoje vaření. Najdete v ní také jednoduché zásady pro stravování v restauraci, praktické tipy pro zásobování domácí spíže a hlavně snadné, rychlé a výtečné recepty vhodné pro gurmány i naprosté začátečníky.
S kuchařkou Bez lepku a chutně! můžete vykouzlit dokonalé pochoutky, jako jsou např. steaky s omáčkou z červeného vína, hříšně měkké dušené vepřové maso, lahodné třívrstvé dortíky z lilku, rajčat a sýra nebo pohádkově krémový karamelový pudink. Recepty masové i vegetariánské, sladké i slané, sezónní i exotické, u kterých se sbíhají sliny, doplňuje široká škála praktických rad a informací - jak zahnat chutě na večírku, jak číst štítky na obalech potravin, jak vysvětlit bezlepkové stravování dětem, ale i seznam internetových obchodů s bezlepkovými potravinami či mobilní aplikace pro celiaky.
Pokud se chcete vydat na cestu za zdravějším životem, knižní novinka Bez lepku a chutně! bude výtečným průvodcem.
Bez lepku a chutně! (The complete guide to naturally gluten-free foods) Autor Olivia Dupin, překlad Lenka Strnadová. Vazba: brožovaná, 224 stran, cena 399 Kč. ISBN: 978-80-7370-272-4, vydalo Synergie Publishing