Máte rádi dobré jídlo? Pokud ano, nemusíte na něj nutně jenom do restaurace. Není zase až takový problém, že si ho připravíte sami, svépomocí. Základem je samozřejmě kuchyně a několik základního nádobí. Co bude potřeba primárně? Je to jenom:
- Prkénko a nůž
- Pánvička
- Pečicí plech

Co si připravit? Sladké brambory
Nyní už pojďme na samotný recept. Ten bude zajímavý v tom, že není zase až tak tradiční. Ukážeme vám jednoduchý, ale přitom velmi chutný a skvělý recept na batáty. Jedná se o alternativu brambor, které jsou však o něco sladší a také mají načervenalou barvu. Nejenom, že lidem skvěle chutnají, ale jejich pozitivum je spojeno také s tím, že jsou bohaté na mnoho výživových látek.

Stačí je upéct
Jejich příprava není nijak složitá. My doporučujeme jednoduchý postup. Tuto alternativu brambor důkladně omyjte a poté nakrájejte na čtvrtiny. Ty vyskládejte na pečicí plech, pokapejte olivovým olejem a posolte. To je první krok, jak si chutné sladké brambory připravit. Nyní už stačí jedna jediná věc, a to dát plech do rozehřáté trouby, na 180 stupňů. Zde je pečte zhruba 45 minut – dokud nebudou měkké, což poznáte píchnutím nožem. Pokud ještě měkké nejsou, doporučujeme je déle péci a pravidelně kontrolovat, zhruba v intervalu desíti minut.

Co k tomu? Ideálně maso
A co k bramborám? Skvěle se k nim hodí jakékoliv maso. Můžete zvolit to kuřecí, můžete si vybrat vepřové, stejně jako nic nezkazíte třeba rybou. S přípravou masa si nemusíte lámat hlavu. Stačí pánev, na ní dát trochu oleje a dále už jenom vložte připravený kus masa. Ten opečte z obou stran, nechte minutu odpočinout a je také připravený. Nyní už stačí naservírovat maso, dále už stačí naservírovat batáty a můžete se pustit do jídla. Je chutné, zdravé a jednoduché, díky čemuž se dá předpokládat, že si recept jistě v nejbližší době i zopakujete.